Rovaniemi-viikko_2015_banner.jpg

Rovaniemeläisten oma ja odotettu viikko, Rovaniemi-viikko, tulee jälleen 7.-13.9.2015. Syyskuinen ajankohta on tärkeä, sillä varhaisin maininta Rovaniemestä löytyy 7.9.1453 päivätystä kauppakirjasta 561 vuoden takaa.

Tänä vuonna Rovaniemi-viikkoa vietetään jo 35. kerran. Ohjelmassa on jälleen tarjolla seitsemän päivän ajan yhdessä kuntalaisten, järjestöjen, yhteisöjen ja eri toimijoiden kanssa tuotettuja kiinnostavia tapahtumia. Rovaniemi-viikon 2015 kantava teema on ”Tervetuloa kotiin”.

Syyskuun alussa kotikaupunkimme elää vireää aikaa. Koulut ovat alkaneet, opiskelijat saapuneet ja syysajan turistit värittävät kaupunkikuvaa. Loppukesän luonto on kauneimmillaan ja kutsuu ihmisiä osallistumaan niin ulkona kuin sisätiloissakin järjestettäviin lukuisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Rovaniemi-viikon tarjontaan osallistuu joka vuosi kymmeniätuhansia ihmisiä.

Millaista Rovaniemellä on asua? Mikä tekee Rovaniemestä kodin?

Rovaniemi-viikon teema "Tervetuloa kotiin" koskettaa monia. Rovaniemi on koti niin paljasjalkaisille kuin opiskelijoille ja junantuomille, joista useat ottavat rohkean harppauksen muuttaessaan synnyinsijoiltaan kauas pohjoiseen. Poismuuttaneiden parissa Rovaniemi näyttäytyy henkisenä kotina, jonne mieli kaipaa kaukaakin. Rovaniemellä on myös maahanmuuttajia, jotka ovat saapuneet hyvin erilaisista kulttuureista ja elämäntilanteista ja voivat nyt kutsua Rovaniemeä kodikseen.

Teeman myötä halutaan huomioida erityisesti paikallishistoriallisesti merkittävä jälleenrakennuskausi, jonka alkamisesta tulee kuluneeksi 70 vuotta. Evakot palasivat takaisin kotiseudulleen ja Rovaniemellä ryhdyttiin yhteisvoimin rakentamaan uutta kotikaupunkia Lapin sodan jälkeisille savuaville raunioille.

Rovaniemi-viikko on paikallisille toimijoille hieno mahdollisuus esitellä toimintaansa ja luoda yhteistä koettavaa kaupunkilaisille. Tavoitteenamme on vahvistaa Rovaniemi-viikon asemaa merkityksellisenä syksyn kohokohtana, jolloin kaupunki täyttyy erilaisista kiinnostavista tilaisuuksista. Toivomme Rovaniemi-viikon tapahtumien tavoittavan ja kiinnostavan mahdollisimman monia eri-ikäisiä rovaniemeläisiä sekä kaupungissamme vierailevia matkailijoita!

 Olette kaikki lämpimästi tervetulleita mukaan!

Rovaniemi-viikolla tapahtuu

joulukuu

Facebookissa

 Ota yhteyttä.jpg

Rovaniemi-viikon koordinointi
Kulttuurituottaja
Ulla Lempiäinen
ulla.lempiainen@rovaniemi.fi
016 322 6555
 
Rovaniemi-viikon viestintä
Taiteiden yön koordinointi

Roosa Nevala
roosa.nevala@rovaniemi.fi
0408415186