Etusivu>Rovaniemi-viikko>Vapaa-ajan palvelujen päällikkö Merja Tervo tervehti kaupungin vanhinta ja nuorinta asukasta Rovaniemi-päivän kunniaksi
Ajankohtaista

Vapaa-ajan palvelujen päällikkö Merja Tervo tervehti kaupungin vanhinta ja nuorinta asukasta Rovaniemi-päivän kunniaksi

8.9.2019 12:00

Rovaniemen kaupungin vapaa-ajan palveluiden palvelualuepäällikkö Merja Tervo kävi perinteisellä Rovaniemi-päivän vierailulla kaupungin vanhimman ja nuorimman asukkaan luona lauantaina 7.9.2019.

Merja Tervo esittelee lahjaksi annettua taulua pyörätuolissa istuvalle Hellin Isopahkalle

Aiemmilta vierailuilta tuttu 104-vuotias Hellin Isopahkala (s. 18.8.1915) tavattiin tänäkin vuonna Saarenkylässä, Näsmänkiepin palvelutalossa. Isopahkala kertoo viihtyneensä Näsmänkiepissä. 

Odotetuimpia vieraita ovat Kunnan Pojat, jotka toivat tänä vuonna tervehdyksensä usean laulun muodossa kaikille Näsmänkiepin asukkaille. Isopahkala nautti silminnähden trion musisoinnista.

vanhin ja nuorin_2.jpg

Rovaniemi-viikkoa on tänä vuonna vietetty “Kotikulmilla” -teemalla. Isopahkala asui perheineen vuodesta 1955 lähtien Ounasvaarantiellä, josta on paljon rakkaita muistoja. 

Kodin piha oli suuri ja Isopahkalan tytär Maisa Laitinen kertoo äidin olleen innokas puutarhanhoitaja. Omalta pihalta saatiin joka vuosi “aina niin hyviä uusia perunoita” ja marjapensaat tuottivat satoa. Myös naapurit tunsivat Isopahkalan kasvatustaidot ja hakivat usein kukkia heidän puutarhastaan. 

Vuonna 2001 Isopahkala muutti miehensä kanssa Ounasjoentielle.

Kaupungin nuorin asukas tavattiin Lapin keskussairaalassa. Perjantai-iltana syntynyt Mari ja Petri Jumiskon “Alli-tyttö” oli tapaamisen hetkellä vajaan vuorokauden ikäinen. 

Kaikkien yllätykseksi Rovaniemi-päivän nuorin ja vanhin osoittautuivat olevan sukua toisilleen. “Hellin on lastemme serkkujen isomummu”, Mari Jumisko kertoo.

nuorin_2.jpg

Tapaamisen aikana “Alli” nukkui ja äiti kuvaileekin tyttären olleen syntymästään lähtien erittäin rauhallinen tapaus. Koko perhe voi oikein hyvin ja myös innokas, kohta 3-vuotias isoveli Teemu oli tullut katsomaan siskoaan isovanhempiensa mukana. 

Nuorimmalla rovaniemeläisellä on myös kaksi vanhempaa sisarusta, 13-vuotias Kukka ja 9-vuotias Topi. 

Jumiskojen kotikulmat ovat Viirinkankaalla. Perhe kertoo viihtyneensä alueella hyvin. Erityisesti palvelujen ja lasten päivähoidon läheisyys saavat heiltä kiitosta. 

nuorin_1_nettijuttuun.jpg