Etusivu>Ajankohtaista>Teollisuustien, Lautatien ja Suosiolantien kiertoliittymän työt käynnistymässä
Rovaniemi tiedottaa

Teollisuustien, Lautatien ja Suosiolantien kiertoliittymän työt käynnistymässä

20.5.2020 13:00

Teollisuustien kiertoliittymän rakennustyöt ovat käynnistymässä, ja kestävät koko kesän. Valmistelevat työt ovat alkaneet ja täyteen työn touhuun päästään ensi viikolla.

Kiertoliittymä rakennetaan Teollisuustielle Lautatien ja Suosiolantien liittymään. Urakan yhteydessä uusitaan katujen vanhat rakennekerrokset, asennetaan uusi katuvalaistus sekä asennetaan uudet viemäri- ja vesijohtoputkistot.  
Työt alkavat vanhan päällysteen poistolla ja jatkuvat maanleikkaustöillä. Kaivuutöiden edistyessä aloitetaan putkilinjojen ja kadun rakennekerrosten asennus. Pinta- ja viimeistelytyöt käynnistyvät täyttötöiden edistyessä. Urakka valmistuu loka-marraskuun vaihteessa 2020.

Läpiajoliikenne Teollisuustiellä estyy, kun kaivuutyöt etenevät. Liikenne kaupungin suunnasta Kemin suuntaan on mahdollista työn alkuvaiheessa. Kun kaivuutyöt etenevät ohjataan liikenne kiertotielle Suosiolantien kautta. Kemin suunnasta liikenne ohjataan reitille Teollisuustie-Ahjotie-Hallitie-Suosiolantie-Lampelankatu. Kevyenliikenteen kulku työmaa-alueen ohi järjestetään tilanteen mukaan aina turvallisinta reittiä. Oman turvallisuuden vuoksi kannattaa seurata opasteita ja noudattaa järjestettyä reittiä, vaikka kiertotie joskus vähän omaa matkaa pidentäisikin.

Työmaa vaikuttaa myös paikallisliikenteeseen 1.6.2020 alkaen. Teollisuustien ja muiden katutyömaiden vaikutuksista paikallisliikenteeseen tiedotetaan tarkemmin erikseen mm. linkkari.fi-sivuilla.

Hankkeen pääurakoitsijana toimii Kaukomaa Oy. 

Kartta liikennejärjestelyistä Suosiolantiellä

Lisätietoa

Työmaapäällikkö
Antti Kaukonen, Kaukomaa Oy
antti.kaukonen@kaukomaa.fi, p. 0400 190187

Työmaavalvoja
Henri Annala, Ramboll CM Oy
henri.annala@ramboll.fi, p. 040 8678283

Rovaniemen kaupunki
Jani Riihiniemi, rakennuspäällikkö
jani.riihiniemi@rovaniemi.fi, p. 016 322 8098

Napapiirin Energia ja Vesi Oy
Jukka Tiuraniemi, rakennuttamispäällikkö
jukka.tiuraniemi@neve.fi, p. 040 520 6419