Ajankohtaista

Rovaniemen kaupunginhallitus: Minimani Yhtiöille varataan tontti Lampelasta

29.10.2018

Rovaniemen kaupunginhallitus aloitti 29.10. kokouksessaan ensi vuoden talousarvion ja vuosien 2020-2021 taloussuunnitelman käsittelyn. Asian käsittely jatkuu 31.10. Kaupunginhallitus päätti mm. hypermarkettitontin varaamisesta Lampelasta.

Lampelan alueen kartta.
Rovaniemen kaupunginhallitus aloitti kokouksessaan vuoden 2019 talousarvion ja vuosien 2020-2021 taloussuunnitelman käsittelyn kuulemalla kaupungin johtoa, toimialoja ja konserniyhtiöitä. Talousarvion ja -suunnitelman käsittely jatkuu keskiviikkona 31.10.

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti, että kaupunki varaa omistamansa tontin Lampelasta ruoka- ja päivittäistavarakauppaa harjoittavalle Minimani Yhtiöille. Vuokrattava tontti sijaitsee osoitteessa Lampelankatu 3. Yhtiö suunnittelee alueelle hypermarketin rakentamista.

Liikkeen koko olisi alkuvaiheessa 10 000 kerrosneliömetriä ja se voi myöhemmin laajentua. Kaava mahdollistaa yhteensä 20 000 kerrosneliömetrin kokoisen kaupan suuryksikön rakentamisen. Kyseessä on ensimmäinen merkittävä tontinvaraussopimus uudelle Lampelan alueelle, jonne Rovaniemen kaupunki tavoittelee monipuolista rakentamista. Lisätietoa Lampelan alueesta löytyy täältä

Kunta Pron ja Taitoan yhdistyminen

Kaupunginhallitus päätti merkitä tiedokseen Kunnan Taitoa Oy:n ja Kunta Pro Oy:n yhdistymistä koskevan aiesopimuksen ja nimesi kehitysjohtaja Riitta Erolan ehdokkaaksi tulevan yhtiön hallitukseen. Kaupunginhallitus edellyttää, että Rovaniemen toimipisteen asema valtakunnallisena palvelutuotantoyksikkönä säilyy vähintään nykyisellään.

Talous- ja henkilöstöpalveluita tarjoavan uuden, valtakunnallisen yhtiön on tarkoitus aloittaa toimintansa huhtikuussa 2019. Ylimääräiset yhtiökokoukset päättävät asiasta marraskuun lopussa. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on 88 miljoonaa euroa ja henkilöstöä yli 800.

Rovaniemen kaupungin omistusosuus nykyisessä Kunnan Taitoa Oy:ssä on 4,5 % ja uudesta yhtiöstä omistusosuus tulisi olemaan 1,8 %. Kunnan Taitoa Oy:llä on toimipiste Rovaniemellä, jossa työskentelee noin 80 työntekijää.

Tonttien luovutusehtoja ei oteta uudelleen käsittelyyn

Kaupunginhallitus päätti hylätä oikaisuvaatimuksen, joka koskee kaupunginhallituksen päätöstä (24.9.2018) liittyen Saarenkylän, Syväsenvaaran ja Nivavaaran tonttien luovutusehtoihin.

Kaupunginhallitus perustelee päätöstään sillä, että kaupungin omistamien tonttien luovutusehtojen määrääminen kuuluu kaupunginhallituksen toimivaltaan, ja että luovutusehdot noudattavat kaupunginhallituksen aiemmissa päätöksissä noudatettua hintatasoa ja kaupunginvaltuuston linjauksia. Kaupunginhallituksen syyskuussa tekemä päätös on tehty muodollisesti oikein eikä se ole lainvastainen, päätöksessä todetaan.

Oikaisuvaatimuksen tekijät olivat vaatineet, että kaupunginhallitus olisi kumonnut päätöksensä ja ottanut asian uudelleen käsiteltäväksi.

Kaupungin kasvuohjelma siirtyi käsiteltäväksi 31.10. kokouksessa.