Etusivu>Palvelut>Uutisointi>Kaipaatko tietoa ikäihmisten palveluista tai harrastusmahdollisuuksista? Lue kaupungin kokoamat vinkit
 • Palvelut
 • Hakemisto
 • A
 • B
 • E
 • F
 • H
 • I
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • O
 • P
 • R
 • S
 • T
 • U
 • V
 • W
 • V
 • Y
 • Ä
Uutisointi

Kaipaatko tietoa ikäihmisten palveluista tai harrastusmahdollisuuksista? Lue kaupungin kokoamat vinkit

23.5.2019 11:30

Ikäihmisille on Rovaniemellä tarjolla monenlaisia palveluita ja tekemistä. Tästä löytyy kaupungin, kansalaisopistojen ja seurakunnan tarjoamia palveluita ja harrastusmahdollisuuksia.

allasjumppa 3.jpg

Palveluita


Rovaniemen kaupungin Neuvontapiste Nestori palvelee ikäihmisiä sekä heidän omaisiaan ja läheisiään monenlaisissa arjen asioihin liittyvissä kysymyksissä. Nestorista saa tietoa esimerkiksi kotihoidon palveluista ja palvelusetelistä, omaishoidontukeen liittyvistä asioista, etuuksista, palveluasumisesta, veteraanien palveluista, erilaisista muista tukipalveluista, kuten ateria-, kuljetus- ja turvapalveluista, asunnonmuutostöistä sekä yksityisistä siivous- ja kodinhoitopalveluista. Nestori sijaitsee Pohjolankatu 2 A, 2. kerroksessa. Lisätietoja kaupungin verkkosivuilta ja numerosta 016 322 2580.  Nestori on avoinna arkisin klo 9–14.

Kotihoidon palveluiden avulla ikäihminen voi elää itsenäisesti ja turvallisesti omassa kodissaan omaisten ja muiden läheisten tuella. Kotihoito auttaa tarvittaessa asiakasta niissä päivittäisissä arjen toiminnoissa, joista asiakas ei itse selviydy. Kotihoidon palvelut järjestetään arviointitiimistä tehdyn arvioinnin perusteella. Palvelut järjestetään joko kaupungin omana toimintana tai palvelusetelillä. Kotihoito jakautuu Rovaniemellä neljään alueeseen: Kairatiimi, Rovatiimi, Uittotiimi ja Ounas-Saaren tiimi. Lisätiedot kotihoidon palveluista kaupungin verkkosivuilta ja Neuvontapiste Nestorista numerosta 016 322 2580.

Päiväpalvelu tuo sisältöä asiakkaan kotona asumiseen ja sitä on mahdollista saada koko- tai puolipäivähoitona. Päiväpalvelu tarjoaa mm. perushoitoa ja huolenpitoa, ateriapalveluja, viriketoimintaa ja sosiaalista kanssakäymistä. Palvelu järjestetään joko kaupungin omana toimintana tai palvelusetelillä kaupungin hyväksymältä palveluyrittäjältä. Lisätiedot kaupungin verkkosivuilta ja Neuvontapiste Nestorista numerosta 016 322 2580.

Ateriapalvelun kotiin kuljetettavat ateriat tukevat ikäihmisen asumista omassa kodissaan. Lisätiedot kaupungin verkkosivuilta ja numerosta 016 322 8197.

Rovaniemen kaupunki voi myöntää sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua, mikäli ikäihmisellä on pitkäaikaisia ja huomattavia liikkumisongelmia ja jos kuljetuspalvelut ovat välttämättömiä jokapäiväisistä toiminnoista selviämiseksi. Kuljetustukea haetaan ottamalla yhteys Nestoriin. Vammaispalvelulain mukaiset kuljetustuet haetaan vammaispalvelun kautta. Lisätiedot kaupungin verkkosivuilta ja Neuvontapiste Nestorista numerosta 016 322 2580.

Jos ikäihmisen kotona asuminen ei avuista huolimatta ole mahdollista, voi palveluasuminen tulla ajankohtaiseksi. Palveluasumista tarjotaan Rovaniemen kaupungin sitoumuksella pääsääntöisesti vain ympärivuorokautiseen hoitoon. Asukkaaksi valitaan henkilö, jolle kotihoidon palvelut eivät riitä. Palveluasumiseen voidaan hakea jatkuvasti. Hakemuslomakkeita saa Osviitasta Kauppakeskus Rinteenkulmasta ja Neuvontapiste Nestorista. Omien palveluasumisyksikköjen lisäksi Rovaniemen kaupunki ostaa palveluasumispaikkoja yksityisiltä asumispalveluntuottajilta. Lisätietoja kaupungin verkkosivuilta ja Neuvontapiste Nestorista numerosta 016 322 2580.

Rovaniemen kaupunki järjestää valtionkonttorin myöntämällä määrärahalla rintamaveteraaneille kotiin annettavia palveluita ja kuntoutusta. Lisätiedot kaupungin verkkosivuilta.

Rovaniemellä seniorineuvolan palveluita tarjotaan yhdeksässä toimipisteessä eri puolilla kaupunkia sekä ONNI-autossa. Käytännössä kyse on hoitajan vastaanotosta, jonne voi tulla ilman ajanvarausta. Seniorineuvolat ovat Rovaniemen kaupungin kotihoidon järjestämää toimintaa, jonka tarkoituksena on edistää ikäihmisten elämänlaatua ja hyvinvointia kuntouttavalla työotteella. Lisätiedot kaupungin verkkosivuilta ja Neuvontapiste Nestorista numerosta 016 322 2580. Lue myös juttu seniorineuvolan toiminnasta.

 

Harrastuksia


Eläkeläistila Potkuri on Rovaniemen kaupungin järjestämä tila, joka on tarkoitettu ensisijaisesti eläkeläis- ja veteraanijärjestöjen ja heidän harrasteryhmiensä käyttöön. Potkuri sijaitsee Pohjolankatu 2 A, 2. kerroksessa. Lisätiedot kaupungin verkkosivuilta.

Rovaniemen kaupunki tarjoaa ikäihmisille liikuntaa eri muodoissa. Esimerkiksi kesällä 2019 on tarjolla kuntojumppaa, ohjattua kuntosaliharjoittelua, kehonhuoltoa, kuntokierroksia ja puistojumppaa. Osa toiminnasta on maksullista ja osa maksutonta. Lisätiedot kaupungin verkkosivuilta.

Rovaniemen kaupunki tarjoaa ikäihmisille Voimaa vanhuuteen -ohjelman kautta liikuntaneuvontaa, lihasvoima- ja tasapainosisältöistä ohjattua liikuntaa ja arkiliikunnan mahdollisuuksia sekä ulkoilua. Päämääränä on edistää kotona asuvien, toimintakyvyltään heikentyneiden ikäihmisten (75+) itsenäistä selviytymistä ja elämänlaatua terveysliikunnan avulla. Lisätiedot kaupungin verkkosivuilta.

Lisäksi liikuntaneuvontaa ja palveluohjausta saa Kauppakeskus Rinteenkulmassa sijaitsevassa Rovaniemen Olkkari - Hyvinvointi- ja palvelupisteessä tiistaisin klo 9–15, jolloin paikalla on liikuntapalvelujen edustaja. Lisätiedot kaupungin verkkosivuilta.

Uusia harrastuksia ja ajanvietettä tarjoavat Rovaniemen kaksi kansalaisopistoa: Rovaniemen kaupungin kansalaisopisto ja Rovalan Setlementti ry:n ylläpitämä kansalaisopisto Rovala. Rovaniemen kaupungin kansalaisopisto järjestää kädentaitoihin, musiikkiin, muihin taideaineisiin liittyvää, terveyttä, hyvinvointia edistävää ja yhteiskunnallista sekä humanistista koulutusta kaikenikäisille asukkaille. Lisätiedot Rovaniemen kaupungin kansalaisopiston verkkosivuilta. Rovalassa voi opiskella mm. kieliä, taideaineita, musiikkia, kädentaitoaineita ja ATK:ta. Kansalaisopistosta löytyy myös erilaisia terveyttä ja kuntoa edistäviä liikuntaryhmiä. Lisätiedot Rovalan verkkosivuilta.

Rovaniemen seurakunnan diakoniatyö ylläpitää ikäihmisille suunnattua Helmikammaria, jossa on tarjolla monipuolista ohjelmaa ja yhdessäoloa. Helmikammari toimii osoitteessa Pohjolankatu 4, ja se on avoinna ma–to klo 10–14. Helmikammarin viikko-ohjelma julkaistaan lauantaisin Uusi Rovaniemi -lehdessä. Lisätiedot Helmikammarista Rovaniemen seurakunnan verkkosivuilta.

Rovaniemen seurakunta tarjoaa myös monenlaista muuta toimintaa ikäihmisille. Lisätiedot Rovaniemen seurakunnan verkkosivuilta.