Ajankohtaista

Nuori Kulttuuri Lapin aluefestareilta valtakunnalliseen tapahtumaan Jyväskylään! 

Lämpimät kiitokset kaikille Lapin aluefestareille osallistuneille nuorille taiteilijoille sekä heidän ohjaajille. 

Lapista Jyväskylän valtakunnallisessa tapahtumassa toukokuussa 24.-26.5.2019 nähdään 4 ryhmää ja heidän esityksensä: 

H-Moilaset "Etsitään kämppistä" Rovaniemi
Lapin Kullat "Taas maanantai" Muonio
Näytelmähirmut "Tuhkimo elokuvamaailmassa" Keminmaa
Luppaukset "Vihdoinkin jotakin jännittävää!" Rovaniemi 

Ilmoittautuminen valtakunnalliseen tapahtumaan päättyy 15.4. 2019. 

Ilmoittautuminen tehdään Teatriksen kotisivujen kautta, sähköisesti:

https://nuorikulttuuri.fi/teatris/ilmoittautuminen

 

Nuori kulttuuri Teatris Lapin aluefestari ohjelma
teatris-iso (1).jpg

Nuori Kulttuuri Teatris 2019 aluefestari Rovaniemellä 6.4.2019

54523810_2206262216370042_8665568257412956160_n.jpg

 

Teatriksen Lapin aluefestari kutsuu teatteriharrastajat esiintymään Rovaniemelle 6.4.2019. Nuori kulttuuri-toiminta tuottaa ja koordinoi joka vuosi taidetapahtumia nuorille; vuorotellen tanssia, teatteria ja musiikkia. Tänä vuonna esityslava katetaan teatterille ja sen harrastajille ympäri Lappia. 

Rovaniemellä järjestettävä aluefestari on tarkoitettu kaikille nuorille teatteriharrastajille. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille halukkaille ryhmille edellyttäen, että osallistujat ovat iältään 10-25- vuotiaita sekä esitys enintään 60 min pitkä. Teatriksen lajit ovat: puheteatteri, tanssiteatteri, katuteatteri, musikaali, fyysinen ja sanaton teatteri sekä performanssi ja esitystaiden. Aluefestarin ammattiraati antaa esiintyjille suullisen ja kirjallisen palautteen sekä valitsee edustajat valtakunnalliseen festariin Jyväskylään, joka järjestetään toukokuussa 2019. 

Nuori Kulttuuri -toiminnan ydin on vuosittain toteutettava nuorten taidetapahtumien katselmuskokonaisuus. Se koostuu yli kahdestakymmenestä alueellisesta ja yhdestä valtakunnallisesta tapahtumasta. Aluetapahtumat ovat avoimia kaikille 10-25 -vuotiaiden nuorten ryhmille, ja osa ryhmistä valitaan esiintymään valtakunnalliseen tapahtumaan. Lajit ovat vuorovuosin tanssi (Moves), musiikki (Sounds) ja teatteri (Teatris), joista vuonna 2019 vuorossa on esittävien taiteiden katselmus Teatris. Tarkemmat säännöt ja lisätiedot löytyvät osoitteesta: https://nuorikulttuuri.fi/teatris/ 


Teatriksen Lapin aluefestarin järjestää Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä SuomenNuorisoseurojen Lapin aluetoimiston kanssa. Nuori Kulttuuri -toiminnan kokonaisuutta koordinoi
Suomen Nuorisoseurat.

NUORI KULTTUURITOIMINTA  INNOSTAA, KANNUSTAA JA ROHKAISEE NUORIA TAITEEN HARRASTAJIA!
WWW.NUORIKULTTUURI.FI

 

SÄÄNNÖT


1. LAJIT
Puheteatteri
Tanssiteatteri (Teatteria tanssillisin elementein. Koreografia vie esitystä eteenpäin.)
Musikaali (Teatteria musiikillisin elementein. Musiikki ja laulu vievät tarinaa eteenpäin.)
Katuteatteri
Fyysinen ja sanaton teatteri
Performanssi- ja esitystaide

2. ESITYKSEN PITUUS
Teosten enimmäispituus on 60 minuuttia. Ryhmä voi sovittaa esityksensä sääntöjen mittaiseksi.


3. IKÄRAJAT JA RAJOITUKSET
2009-1994 -syntyneet (10-25-vuotiaat)

Enintään 1/3 ryhmän jäsenistä saa poiketa ikärajoituksesta. Rajoitus ei koske esitysten eikä ryhmien ohjaajia. Teatris on tarkoitettu kaikille teatteriharrastajille. Nuoret, jotka opiskelevat teatteria ammatillisessa koulutuksessa (toinen aste, ammattikorkeakoulut tai Teatterikorkeakoulu) eivät voi osallistua festareille muuten kuin esitysten ohjaajina.

Valtakunnalliseen festariin sama ryhmä voi osallistua vain yhdellä esityksellä.

4. ALUEFESTARIT JA VALTAKUNNALLINEN FESTARI
Alueellisiin Teatris-aluefestareihin voivat osallistua kaikki maakunnan alueella asuvat nuoret. Teatris aluefestareita järjestetään eri puolella Suomea. Aluefestareilla ei ole esikarsintaa, vaan niihin voi osallistua ilmoittautumalla.

Aluefestarit tulee olla pidettynä vuoden 2019 huhtikuun ensimmäiseen viikonloppuun mennessä. Raadit valitsevat aluefestareista edustajat valtakunnalliseen Teatris 2019 -festivaaliin, joka järjestetään Jyväskylässä 24.-26.5.2019. Aluefestareista valitut ryhmät ilmoittautuvat valtakunnalliseen festariin Jyväskylään viimeistään 9.4.2019 mennessä. Tämän jälkeen tulleita ilmoittautumisia ei hyväksytä.

5. PALAUTE
Nuori Kulttuuri -festareihin kuuluu vahvasti koulutuksellisuus. Kaikki festareille osallistuneet ryhmät saavat esityksestään ammattilaisraadilta suullisen ja kirjallisen palautteen. Nuori Kulttuuri Teatris 2019 -festareiden raadeissa painotetaan dialogia nuorten tekijöiden kanssa. Raati pyrkii nostamaan keskusteluun esityksen vahvuuksia ja myös asioita, joiden avulla ryhmän olisi mahdollista kehittyä oman taiteenlajinsa tekemisessä. Paikallisilla raadeilla on vapaus valita, millä painotuksilla esityksiä valitaan valtakunnalliseen festariin.