Mistä asunto?

Kun lähdet etsimään vuokra-asuntoa, kannattaa etsiä niitä sekä netistä että erilaisilta lehtien palstoilta. Asuntoja on vapaalla markkinoilla runsaasti, mutta erityistä kilpailua asunnoista on koulujen alkamisen aikaan. Oma aktiivisuus kannattaa ja hakemuksia asuntovälitys yrityksiin kannattaa laittaa useita jotta asunnon saaminen tärppää. Voit myös osoittaa omaa aktiivisuuttasi soittamalla hakemuksen lähettämisen jälkeen yritykseen ja näin varmistaa asia ja tiedustella vapaana olevia asuntoja. Kaikki tieto asunnoista ei välttämättä ole verkossakaan aina ajantasalla ja päivitettyä. 

Opiskelijana sinun on mahdollista hakea opiskelija-asuntoa. Useissa suurimmissa opiskelijakaupungeissa toimii opiskelija-asuntosäätiö, joka välittää niin soluja kuin isompiakin asuntoja, läheltä oppilaitoksia. Viimeistään silloin kun saat tiedon opiskelupaikasta, kannattaa lähettää hakemuksia heti, voit myös seurailla tilannetta asuntomarkkinoilla jo aiemmin. Joka kolmas opiskelijoistga asuu opiskelija-asunnossa. 

Vuokra-asuntoja on markkinoilla myös muilla toimijoilla. Yleensä koko Suomen kattavilla asuntovälitys firmoilla, tietyllä alueella toimivat yhtiöt ja säätiöt vuokraavat myös asuntoja. Sivun alaosassa löydät kootusti linkkejä Rovaniemellä toimivista asuntovälitys yrityksistä, säätiöistä ja tahoista. 

Toisinaan myös kiinteistövälittäjät vuokraavat asuntoja, kannattaa siis selailla myös heidän sivujaan. Joskus asuntomarkkinoilla kilpailu on kovaa, erityisesti asunnoista jotka ovat opiskelijan lompakko sopivia, joten on tyydyttävä alkuun sellaiseen vaihtoehtoon joka ei ehkä ole se mieluisin. Kun opinnot ovat alkaneet ja olet päässyt asettumaan aloilleen, voit opintojen lomassa etsiä uutta ja sopivampaa asuntoa. 

 

Vuokra-asunnot Rovaniemellä

 

KAS vuokra-asunnot: http://www.kas.fi/

DAS Domus Arctica- säätiö: https://www.das.fi/Suomi/Etusivu

Rovaniemen vuokra-asunto välitys: http://www.roivv.fi/

Vuokraovi.com: http://www.vuokraovi.com/

Asuntoverkko: http://www.asuntoverkko.com/

Takuuvälitys Rovaniemi: http://www.uuteenkotiin.net/

VVO Rovaniemi: https://www.vvo.fi/

SKV: http://www.skv.fi/

Kiinteistövälitys Jaakola: http://www.jaakola.com/

Ovenia: https://www.ovenia.fi/

Sato: https://www.sato.fi/fi/

Rovaniemen nuorisoasunnot: http://www.roinu.fi/

M2-Kodit: https://m2kodit.fi/

 

Asuntoja voit löytää myös erilaisilta osta ja myy- sivuilta:

Tori.fi: http://www.tori.fi/lappi/asunnot?ca=1&cg=1010&w=101&m=13

 

Päivitetty 19.4.2018