kestyä.jpg 

Rovaniemen kaupunki tarjoaa kesätöitä nuorille

#kesäduuni #omaarahaa #töitäkaupungilta #kesä2018 

Rovaniemen kaupunki tarjoaa vuosittain 16–17 vuotiaille nuorille kuukaudeksi kesätöitä kaupungin omissa yksiköissä sekä tukee nuorten oma-aloitteista kesätyönhakua kesätyösetelillä. Kesätyötukeen on oikeutettu aina kaksi ikäluokkaa kerrallaan (yhdeksäsluokkalaiset ja toisen asteen ensimmäisellä luokalla olevat). Vuonna 2017 kaupungin kesätöiden hakijoiksi olivat oikeutettuja vuonna 2000–2001 syntyneet ja vuonna 2018 hakijoiksi ovat oikeutettuja vuosina 2001–2002 syntyneet koululaiset, opiskelijat tai opiskelunsa aloittavat nuoret.

Kaupungin kesätyöpaikat ja kesätyösetelit haussa 1.-28.2.2018 osoitteessa www.rovaniemi.fi/rekry 

Kesätyötukimuotoja on kolme työllistyminen kaupungin yksikköön, kesäyrittäjyys tai kesätyöseteli muulle työnantajalle. Mikäli nuori on kesätyöhaussa ensisijaisesti hakenut kesätyötä kaupungin yksiköstä mutta ei sitä saa, myönnetään hänelle automaattisesti kesätyöseteli. Työttömyysturvaan oikeutetulle nuorelle ei voida myöntää kaupungin kesätyötukea.

JÄLKIHAKU KÄYNNISSÄ 16.4.-30.4.!

Kesätyösetelin_jälkihaku.jpg

Jos olet oikeutettu kaupungin kesätyötukeen (eli olet syntynyt 2001 tai 2002) niin hae kesätöitä jo nyt! Kesätyöseteli myönnetään KAIKILLE hakuehdot täyttäneille.

Kesäyrittäjyys

Tänä vuonna kesätyösetelin voi ensimmäistä kertaa käyttää myös oman 4H-yrityksen perustamiseen tai jo olemassa olevan 4H-yrityksen pyörittämiseen! Kesäyrittäjäksi aikovan tulee hakea kesätyöseteliä helmikuun aikana ja osallistua keväällä Rovaniemen 4H-yhdistyksen järjestämälle yrityskurssille, joka tarjoaa eväät yritystoiminnan käynnistämiseen. Lue lisää!

Kesätyöseteli myönnetään sen jälkeen, kun nuori on tehnyt työtä yrittäjänä vähintään 60 tuntia, tienannut vähintään 100 euroa ja laatinut raportin yritystoiminnastaan. Yrityksen voi perustaa myös nuorten ryhmä. 

Avoimia kesätyöpaikkoja näet päivittyvältä listalta TÄÄLTÄ.

Lisätietoa kesätöistä antaa kesätyökoordinaattorimme Heli! Hänet tavoitat numerosta 040 535 7890 ja sähköpostitse kesatyot@rovaniemi.fi / heli.paakko@rovaniemi.fi

viiva.png

 Tilastoja hakijoista:

2017: 554 haki ensisijaisesti kaupungin kesätyöpaikkaa ja 435 ensisijaisesti kesätyöseteliä, jälkihaussa kesätyöseteleitä haettiin noin 80 kpl.

  viiva.png

Lisää tietoa Ohjaamon tapahtumista löydät some-kanaviltamme: 

Facebook: Ohjaamo Rovaniemi
Instagram
: ohjaamorovaniemi
Twitter: OhjaamoRoi