Nuorten itsenäisyyspäivän vastaanotto

itsenäisyyspäivä.jpg

Rovaniemen vapaa-ajanlautakunta kutsuu kaikki vuonna 2004 syntyneet rovaniemeläiset perinteiselle itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Lappia-talolle 6.12.2019 klo 18.00–21.30


Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen ja vapaa-ajanlautakunnan edustajat ovat vastassa nuoria Lappia-talolla. Tilaisuus alkaa kättelyllä, jonka jälkeen on luvassa juhlaohjelma, cocktail-tilaisuus sekä itsenäisyyspäivän juhlien jatkot teatterin kellariravintolassa. Juhlaohjelma koostuu juhlapuheista ja erilaisista esityksistä. Juhlassa Rovaniemen nuorisovaltuuston jäsenet jakavat myös kunniamaininnan Rovaniemeläisille yrityksille nuorisotyöllisyyden edistämiseksi.


Juhlakutsuja on lähetetty nuorille tänä vuonna reilut 600. Juhla on jokavuotinen perinne ja saavuttanut paikkansa rovaniemeläisten nuorten keskuudessa. Juhlaan osallistuminen on tärkeä tapahtuma vuosittain ikäryhmänsä nuorille. Lappia-talo ja kaupunginjohtajan kätteleminen tarjoavat juhlavat puitteet itsenäisyyden juhlimiseen. Juhla on monille ensimmäinen arvokas tilaisuus, joissa on mahdollista harjoitella juhlaetikettiä ja arvokasta juhlimista. Tänäkin vuonna virallisen juhlaohjelman ja cocktail-tilaisuuden jälkeen itsenäisyyspäivän ohjelma ja juhlinta jatkuu Lappia-talon kellariravintolassa klo 21.30 saakka. 


Nuorille lähetetään henkilökohtainen kutsu kotiin. Kutsun mukana nuoret saavat juhlaetiketin, jossa käydään läpi muun muassa pukeutumista ja arvokkaassa juhlassa käyttäytymistä. 

Mikäli kutsu ei saavu postitse 15.11.2018 mennessä, nuoret voivat noutaa sen henkilökohtaisesti nuorisotiedotuspiste Popparista (Kauppakeskus Revontuli) 18.11.–29.11.2018. Nuorten ei tarvitse ilmoittautua  etukäteenjuhlaan.

 

Kulttuurinen nuorisotyö

Kulttuurisella nuorisotyöllä tuetaan nuorten identiteettiä ja vahvistetaan elämänhallintaa kulttuuriharrastusten ja miellekkään ja monipuolisen kulttuurisen toiminnan avulla. Kulttuurinen nuorisotyö yhdistää nuorisokulttuurit, taiteen ja nuorten omaehtoisen toiminnan.

Kulttuurinen nuorisotyö tarjoaa nuorille mahdollisuuden omaehtoisen, nuorista lähtevän toiminnan toiminnan toteuttamiseen.  Toimintaa toteutetaan alueellisessa nuorisotyössä, nuorisokeskus Mondella sekä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Kulttuurisen nuorisotyön toimintamuotoja ovat:

-Nuorille suunnatut  tapahtumat

-Pelitoiminta

-Ryhmätoiminta

-Koulutukset ja kurssit 

-Nuorten omaehtoiset toimintaryhmät

-Harrastustoiminta

-Nuorisoliikuntakulttuuri

Kulttuurisen nuorisotyön tapahtumista ja toiminnoista ilmoitetaan nutin nettisivuilla ajankohtaisissa toiminnoissa sekä tapahtumakalenterissa etusivulla. 

Päivitetty 21.8.2019

Yhteystiedot
Nimi: Ojuva Hanne
Nimike: Nuorisotoiminnan koordinaattori
Puhelin: 0163228611
Matkapuhelin: 0407167693
Tehtävä: nuorten ohjaus, neuvonta ja tiedotuspalvelut, kulttuurinen nuorisotyö, kansainvälinen nuorisotyö, kehittämishankkeet