Etsivä nuorisotyö

Etsivää nuorisotyötä toteutetaan Rovaniemellä  kaupungin nuorisopalveluiden  sekä Rovaniemen Eduro- säätiön toimesta. Kohderyhmänä etsivällä nuorisotyöllä on yläasteikäiset ja peruskoulunsa päättäneet nuoret (13-29-vuotiaat), jotka ovat päättäneet tai keskeyttäneet opiskelun, ovat työmarkkinoiden ulkopuolella ja vaarassa syrjäytyä. Etsivän nuorisotyön tavoitteena on auttaa, tukea, neuvoa ja ohjata nuoria heidän elämäänsä liittyvissä haasteissa, kuten oman suunnan löytämisessä, opiskeluun ja työhön liittyvissä asioissa. Työn lähtökohtana on nuoren itse asettamat tavoitteet, joiden tavoitteluun työparit pyrkivät nuoria motivoimaan.

Etsivän nuorisotyön tarkoituksena ei ole korvata jo olemassa olevia palvelua, vaan pikemminkin löytää ne nuoret, jotka ovat pudonneet lähes kaiken palveluntarjonnan piiristä ja tukea nuoria löytämään tarvitsemansa palvelut. Joskus nuorelle on haasteellista toimia yhteistyössä eri palveluntuottajien kanssa, jolloin etsivät nuorisotyöntekijät voivat toimia linkkinä nuoren ja erilaisten palvelujärjestelmien välillä. Nuoren palveluohjauksen tehokkuuden kannalta on tärkeää, että yhteistyö eri tahojen välillä toimii saumattomasti ja vastavuoroisesti.

 

Etsivän nuorisotyö tarjoaa yksilö-ohjausta ja työpajatoimintaa.  

Yksilöohjaus

tarkoittaa lähinnä sinun rinnallasi kulkemista elämäsi haastekohdissa niin kauan, tai vähän, kuin sinä tarvitset. Toiminta on sinulle vapaaehtoista ja maksutonta. Sovituissa tapaamisissa voimme jutella kahden kesken mieltäsi askarruttavista asioista etsivien nuorisotyöntekijöiden toimistolla, sinun kotonasi, tai vaikkapa kahvilassa kahvikupposen ääressä. Yhdessä yritämme löytää oikeaa suuntaa elämällesi tai auttaa sinua löytämään mielekkäitä tavoitteita tulevaisuuden unelmien saavuttamiseksi. Yksilöohjauksen aikana voimme tarpeen mukaan käydä myös yhdessä hoitamassa asioita eri virastoissa, kuten Kelassa. 

Nuorten kanssa järjestetään mahdollisuuksien  mukaan pienimuotoista ryhmätoimintaa, joka voi sisältää esim. erilaisia ohjattuja toimintoja, leirejä ym. kokoontumisia. Toimintaa mietitään ja järjestetään yhdessä nuorten kanssa. Osallistuminen toimintaan on täysin vapaaehtoista. 

Työpajatoiminta

on tarkoitettu sinulle mahdollisuudeksi kokeilla eri ammatteja käytännön työssä jos et vielä tiedä, mikä sinusta tulee isona. Työpajatoimintaa Rovaniemellä tarjoaa Eduro Säätiö . Voit kokeilla usean eri alan työelämätaitoja omien ohjaajien opastuksella mm. ATK-, metalli-, verhoomo-, taide- ja keramiikka-, sekä vaikkapa mainospajalla. 

Työpaja voi olla sinulle yksi mahdollisuus, jos valitsemasi koulutus- tai työala tuntuu väärältä tai sinulla ei yksinkertaisesti ole työ- tai opiskelupaikkaa. Työpajojen kautta voit myös vahvistaa omaa ammatillista osaamistasi, jos et ole jostakin syystä työllistynyt alasi tehtäviin. 

Jos kiinnostuit työpajatoiminnasta ja haluat tietää lisää, käy tutustumassa osoitteessa www.eduro.fi

Yhteystiedot
Nimi: Rautio Tero
Nimike: Etsivän nuorisotyön koordinaattori
Matkapuhelin: 0505934019
Tehtävä: Etsivän nuorisotyön alueellinen koordinaattori
Nimi: Koutonen Riina
Nimike: Etsivän nuorisotyön koordinaattori
Matkapuhelin: 0405042958
Tehtävä: asiakastyö, ankkuritoiminta, peruskoulut, jalkautuminen
Nimi: Laakso Jenni
Nimike: Etsivän nuorisotyön koordinaattori
Matkapuhelin: 0406765311
Tehtävä: asiakastyö, ankkuritoiminta, peruskoulut, jalkautuminen
Nimi: Mustajärvi Emilia
Nimike: Etsivän nuorisotyön koordinaattori
Puhelin: -
Matkapuhelin: 0505633809
Tehtävä:
Etsivä nuorisotyö - yhteydenottolomake

Etu- ja sukunimi
Osoite
Puh.
Sähköpostiosoite
Lisätietoja tilanteesta
   
Tyhjennä