Kuvituskuva, jossa kaksi nuorta tekee maalausta pöydän ääressä.jpg

Ehdota vuoden nuorisotekoa 2020!

Rovaniemen kaupungin vapaa-ajanlautakunta palkitsee vuosittain teon, joka on edistänyt nuorisotyötä Rovaniemellä. Teko voi olla yksittäisen henkilön, ryhmän, järjestön tekemä työ nuorten hyväksi. Esityksiä palkinnon saajaksi voivat tehdä nuorisotyön kentällä toimivat tahot, vapaa-ajanlautakunnan jäsenet, nuoret sekä muut nuorisotyöstä kiinnostuneet kuntalaiset. Ehdotuksia voi jättää 1.5.–6.8.2020 välisenä aikana Otakantaa.fi-palvelussa osoitteessa www.otakantaa.fi tai sähköpostilla osoitteeseen henrietta.tapio@rovaniemi.fi.

Päivitetty: 30.4.2020

Osallisuustoiminta

Nuorille suunnatussa osallisuustoiminnassa tuetaan nuoria osallistumaan ja vaikuttamaan omaan elinympäristöönsä ja kaupungin päätöksentekoon, sekä kannustetaan ja vahvistetaan nuoria omaehtoiseen toimintaan. Nuoret voivat päästä mukaan osallisuustoimintaan koulujen oppilaskuntatoiminnassa, nuorisovaltuustotoiminnassa ja nuorisotilojen tilahallituksissa, sekä omaehtoisissa toimintaryhmissä, järjestöissä ja erilaisten verkkovaikuttamisen kanavien tai päättäjätapaamisten / kuulemistilaisuuksien kautta. 

Osallisuus- ja vaikuttamistoiminnalla tuetaan nuorten aktiivista kansalaistoimintaa. Onnistuessaan osallisuustoiminta takaa käyttäjälähtöiset palvelut ja edistää nuorten kiinnittymistä kotikuntaan. 

Osallisuustoiminnan muotoja ovat: 
> nuorisovaltuusto,
> toiminnalliset osallisuusryhmät (esim. pelitaloryhmä, tapahtumien toimittajaryhmät),
> nuorisotilojen tilakokoukset ja
> nuortenideat.fi -sivusto.

Päivitetty 31.8.2017

Yhteystiedot
Nimi: Savela Rauno
Nimike: Nuorisotoiminnan koordinaattori
Puhelin: 0163228612
Matkapuhelin: 0405511361
Tehtävä: alueellinen nuorisotyö, osallisuustoiminta ja koulunuorisotyö, lasten ja nuorten loma-ajantoiminta