Ajankohtaista

LASTEN LIIKENNEPUISTO

Lasten liikennepuisto (Miehentie 12) on avoinna 5.6.-31.7.2019 arkipäivisin klo 9.00-15.00. Sadekelillä puisto on suljettu. Liikennepuistossa on tarjolla alle 13-vuotiaille tarkoitettua maksutonta kesätoimintaa polkuautoilun, liikennekasvatuksen ja ulkopelien/-toimintojen merkeissä. Luvassa on myös teemapäiviä. Puiston ohjaajina toimivat nuorisopalveluiden työntekijät sekä kesätyöntekijät. Puistossa noudatetaan liikennepuiston sääntöjä. Lapset ovat puistossa huoltajiensa tai ryhmänohjaajiensa vastuulla. Kävijöitä palvelee puiston aukioloaikoina nuorten 4H-yrittäjien kesäkahvila, josta voi edullisesti ostaa virvokkeita ja pientä purtavaa.

Tervetuloa viihtymään vaikka koko perheen voimin. Yhteistyökumppaneina ovat NeVe ja Rovaniemen 4H.

Lisätiedot ja liikennepuiston ajankohtaiset uutiset Facebookissa: @rovaniemenliikennepuisto.

Lisätietoja sähköpostitse: rauno.savela@rovaniemi.fi

 

Rovaniemen liikennepuisto

Liikennepuisto on tarkoitettu 5-12-vuotiaille ja heidän huoltajilleen. Liikennepuistossa järjestetään päivittäin ohjattua toimintaa ja  liikennekasvatusta, lisäksi  puistossa on mahdollisuus suorittaa liikennepuiston ajokortti.  Toiminta on maksutonta. Liikennepuisto sijaitsee Korkalovaarassa osoitteessa: Miehentie 12.  Liikennepuisto on avoinna arkisin klo 9.00-15.00 (sadepäivinä suljettu). Liikennepuisto on avoinna 27.7.2018 asti.

Liikennepuistossa järjestetään toimintaa lapsille kesä- ja heinäkuussa. Liikennepuistossa pidetään klo 10.00, 11.00, 13.00 ja 14.00 liikennekasvatuksen opetustunnit. Opetustuntien jälkeen lapsilla on mahdollisuus suorittaa liikennepuiston ajokortti.

Liikennekasvatus on paljon laajempi kokonaisuus kuin vain nippu sääntöjä. Siihen liittyy ennakointi, turvallisuus, terveysriskien tunnistaminen ja niiden välttäminen, vastuullisuuteen kasvaminen, sosiaalinen ja eettinen näkökulma, muiden huomioiminen ja kulkutapojen valinnat.

Liikennekasvatuksessa on keskeistä paikallisuus, toiminnallisuus, tavoitteellisuus, ongelmanratkaisu, jatkuvuus ja yhteistyö asuinalueen asukkaiden kanssa. Tuloksellisinta liikennekasvatus on silloin, kun sitä toteutetaan yhteistyössä koko ympäröivän yhteisön kanssa.

Lasten liikennekasvatuksen tavoitteet ovat:
– herättää lapsen kiinnostus liikenteeseen
– tehdä lapsen oma liikkuminen turvalliseksi liikenteessä
– positiivisen asenteen luominen liikenteeseen
– ennaltaehkäistä liikenneonnettomuuksia ja tapaturmia
– tehdä liikennemerkit ja –säännöt lapsille ymmärrettäviksi

Opetuksen sisältö koostuu tärkeimmistä jalankulkijan ja pyöräilijän liikennesäännöistä, kuten liikennemerkeistä, suojatien ylittämisestä, käyttäytymisestä liikenteessä, sääntöjen merkityksestä, turvallisten reittien valitsemisesta sekä vuodenaikojen vaikutuksesta liikenteessä liikkumiseen.

 

Päivitetty 26.4. 2019

Yhteystiedot
Nimi: Savela Rauno
Nimike: Nuorisotoiminnan koordinaattori
Puhelin: 0163228612
Matkapuhelin: 0405511361
Tehtävä: alueellinen nuorisotyö, osallisuustoiminta ja koulunuorisotyö, loma-ajantoiminta

Liikennepuisto 

Miehentie 12, 96100 Rovaniemi