• Palvelut
 • Hakemisto
 • A
 • B
 • E
 • F
 • H
 • I
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • O
 • P
 • R
 • S
 • T
 • U
 • V
 • W
 • V
 • Y
 • Ä
Koulutus ja opiskelu
Kuvataidekoulun ajankohtaista
 

 

KUVATAIDEKOULU KESÄLOMALLE - HAE KUVATAIDEKOULUUN KESÄN AIKANA!

Kevään oppilashaku kuvataidekouluun on päättynyt. Hakeneille oppilaille koulu lähettää sähköpostia piakkoin ja varmistaa oppilaspaikat.

Kuvataidekoululla on vielä muutamia oppilaspaikkoja jäljellä. Hakuportaali on auki koko kesän ja uudet haut tarkistetaan  heti elokuun alussa lomien päätyttyä. Portaalissa ei näy kaikkia vapaita paikkoja tai opetusryhmiä, mutta kun haet paikkaa ja laitat lisätietoja-kohtaan tietoja niin osaamme etsiä sopivaa oppilaspaikkaa sen perusteella.  

Vapaita paikkoja on mm. Hirvaan, Ounasrinteen ja Viirinkankaan opetusryhmissä ja muutamissa Siljotien perusopetusryhmissä. 

Haku: roikuvis.eepos.fi 

AURINKOISTA KESÄÄ! 

 

*************************************************************************************************************************

 

 

Kesäkuvis2019.jpg

 

 

************************************************************************************************************************

15.5.2019.jpg

***********************************************************************************

 

HAKU KUVATAIDEKOULUUN LUKUVUODEKSI 2019 -2020 ALKAA!

 

Rovaniemen kuvataidekoulun ryhmiin Siljotiellä voi hakea viikosta 19 alkaen. Valittavana on oppilaspaikkoja kuvataiteen perusopetuksen ryhmissä ja varhaisiän opetuksessa. 

Oppilaspaikkoja löytyy 4v - 13 vuotiaille kuvataiteen harrastajille.

Kuvataidekoulu järjestää opetusta myös peruskouluilla - heti koulupäivän jälkeen. Hirvaan, Nivavaaran, Ounasrinteen ja Viirinkankaan peruskouluilla on mahdollista opiskella kuvataiteen perusopetusta kuvataidekoulun opetussuunnitelman mukaisesti. 

Kaikki haut voit tehdä os:  roikuvis.eepos.fi  

Lisätietoja anita.lallo(at)rovaniemi.fi 

 

*************************************************************************************************************************

Vielä ehtii!
Jatkoilmoittautuminen ensi lukuvuodelle on vielä käynnissä osoitteessa roikuvis.eepos.fi. Uudet tunnukset ja salasanan saat nopsaan pyytämällä niitä sähköpostilla koulunjohtajalta. 
 
Uusien oppilaiden ilmoittautuminen alkaa viikolla 19, kunhan saamme nykyisten oppilaiden jatkoilmoitukset kuntoon!
 
Tiedoksi: KESÄKUVIS on tulossa - ti 4.- to 6.6. klo 10 -14 , eli kolme päivää hauskaa kesäkuvista luvassa! Ilmoittautuminen alkaa viikolla 18 Eepoksessa. 
 

***************************************************************************************************************************

 

Hyvää kevättä!

Kuvataidekoulun jatkoilmoittautumislomake avautuu 8.4.2019 ja se on hyvä täyttää mahdollisimman pian. Tänä vuonna lomakkeessa on jo tulevan ryhmän nimi, viikonpäivä ja kellonaika. Lukujärjestys on tehty, mutta muutoksia voi tulla, jos jokin ryhmä ei tule täyteen yms. Pääsääntöisesti sama ryhmä jatkaa yhdessä tulevanakin vuonna, pieniä muutoksia toki voi olla. 

Mikäli ehdotettu ryhmä ei teille sovi, niin voitte laittaa  ruksin kohtaan  - haluan muutoksia - ja selventää vielä toivetta kirjoittamalla. 

Eepokseen kirjautumiseen tarvitsette käyttäjätunnuksen ja salasanan. Mikäli teillä ei niitä ole tai ne ovat hukassa, niin voitte pyytää niitä koulusihteeriltä tai koulunjohtajalta sähköpostitse. 

Uusien oppilaiden osalta haku aukeaa viikolla 17.  

roikuvis.eepos.fi   

 

*************************************************************************************************************************** 

Rovaniemen kuvataidekoulun perusopetuksen töitä on esillä Musiikkiopiston aulatiloissa 28.1-22.2.2019. Kevään ensimmäisen näyttelyn nimi on "Talven Lumo", teemanaan pohjoisen sijainnin ja luonnon erityispiirteet valoineen ja väreineen. Revontulista tammikuun siniseen hetkeen ja talven eläimiin. Näyttelyssä on töitä seuraavilta ryhmiltä PO1A, PO3B, PO4A, PO4B ja PO6B 

 

TalvenLumop.jpg

 

*************************************************************************************************************************
 
Kuvataidekoulu viettää joululomaa 18.12.2018 - 6.1.2019. 
Koko koulun väki toivottaa kaikille iloista ja rauhallista joulun aikaa! 
Nähdään taas tammikuussa. 
 

***************************************************************************************

 
KUVATAIDEKOULU ALKAA


Kuvataidekoulun opetusryhmät viikolla 34 alkavat ke 22.8.2018 alkaen lukujärjestyksen mukaisesti.
Maanantain ja tiistain ryhmät alkavat siis 27.8. ja 28.8.2018. Mahdollisesta ryhmän vaihdosta voi keskustella ensimäisellä opetuskerralla.   Kaikille perheille on lähetetty sähköposti koulun alkamisesta. Epäselvissä tapauksissa ota yhteys koululle sähköpostilla tai puhelimella koulun johtajalle. 

Kuvataidekoulun opetus on laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta. Koulun uusi opetussuunnitelma on vahvistettu koulutuslautakunnassa 5/2018. Esittelemme opetussuunnitelmaa myöhemmin syksyllä vanhempien illassa. 

Kuvataidekoulu järjestää  taiteen perusopetusta myös Nivavaaran, Ounasrinteen ja Viirinkankaan kouluilla. Opinnot on hyväksiluettavia jos/kun oppilas haluaa jatkaa opintoja kuvataidekoulussa. 

Kuvataidekoulun lukuvuosien 2018-2019 ja 2019-2020 teema on VALKEAT. Se johdattelee meitä kaikenikäisten opetuksessa seuraavat vuodet kohti koulun 30 - vuotisjuhlaa, joka on siis v. 2020. 
 

Tiedotamme aina esim. ryhmän aikojen muutoksesta tms. sähköpostilla, joten pyydämme vanhempia pitämään silmällä sähköpostia. 

ps. olemme perustamassa uutta perusopetuksen aloitusryhmää 7-9 vuotiaille, mikäli tulijoita on tarpeeksi. Se olisi perjantaisin klo 14 -15.30 ja sille ilmoittaudutaan osoiteessa roikuvis.eepos.fi -> Ilmoittaudu -> Haku kuvataidekouluun 


Värikästä syksyä kaikille ja tervetuloa kuvataidekouluun!

valkeat1.png

 

**************************************************************************

 

 

KUVATAIDEKOULUUN VOI HAKEA MYÖS KESÄLLÄ!

Koulussa on vielä joitakin oppilaspaikkoja eri-ikäisille lapsille ja nuorille. 
Ohjeet hakuun alla. 

roikuvis.eepos.fi  >  Haku kuvataidekouluun > täytä tiedot > saat sähköposti-ilmoituksen hausta. Ilmoitamme oppilaspaikasta elokuussa.  

**************************************************************************

Kuvataidekoulun oppilashaku aukeaa pian (16.5.alkaen) osoitteessa 

 

roikuvis.eepos.fi


Kesäkuvis- kurssi löytyy myös sieltä Eepoksesta!

 

*****************************************************************************

 

 

juliste4.jpg

 

 

 

*****************************************************************************

Kuvataidekoulussa on muutamia oppilaspaikkoja vapaana 8-11 vuotiaille.

Kysy lisää 0407671410/ Anita Lallo, tai sp etunimi.sukunimi@rovaniemi.fi

 

*****************************************************************************

 

 

 

 

 

Taaperoiden taidepolkuryhmät jatkuvat keväällä 2018

 

taidepolku kevät 18 (002).png

 

 

 

*****************************************************************************

 

 

Tämän vuoden teemana on kierrätys – KIERRÄTÄMÄ, jolloin käytämme tavanomaisten taidetarvikemateriaalien lisäksi myös kierrätyskelpoista tavaraa ja materiaalia. Tarkoituksena on vähentää jätettä ja materiaalihävikkiä ja opetella keinoja ekologisempaan taiteen tekemiseen.

Muistutuksena kaikille, että kuvataidekoulun tunnit alkavat ja loppuvat täsmällisesti sekä toivomme, että pitemmistä poissaoloista ilmoitetaan opettajalle sähköpostitse. Pienten oppilaiden tuontia liian aikaisin kuviskouluun tulisi välttää, jotta lapset jaksaisivat olla koko opetustunnin virkeinä. Mikäli oppilas lopettaa kuvataidekoulun, ilmoitus tulee tehdä viimeistään syyskuun loppuun mennessä syyskaudella ja tammikuun loppuun mennessä kevätkaudella. Oppilaslaskutuksesta ei tule hyvityksiä näiden määräaikojen jälkeen.

Kuvataidekoulun opettajat viestittävät kaikille vanhemmille ja isoille oppilaille itselleen sähköpostilla oppituntien muutoksista ja mm. tarvittavista ulkovaatteista, kun tunnit pidetään ulkona. Huolehdithan, että meillä on oikea spostiosoite. Opettajiin saatte tarvittaessa aina parhaiten yhteyden spostilla, vastaamme mahdollisimman pian viesteihin.

Kuvataidekoululla on Siljotien pihalla kolme autopaikkaa, paikat 14 -16, ne ovat teilläkin käytössä.

terveisin kuvataidekoulun väki, Anita Lallo, Susanna Ruotsalainen, Heidi Simppala ja Merja Järvelin   sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@rovaniemi.fi

 

******************************************************************

2017.docKuvataidekoulun syksy on käynnistynyt vilkkaasti.

Ensi viikolla (vko 35) mennään jo lukujärjestyksen mukaisesti maanantaista perjantaihin.

Tämän vuoden teemana meillä on kierrätys. Sille on tehty oma logo  kierrätämä, joka löytyy tältä sivulta.

Koulu on jälleen mukana useissa hankkeissa, vauvojen ja taaperoiden taidepolkua jatketaan vielä tänä vuonna.

Samoin uudet Ihan taiteessa-ryhmät käynnistyvät peruskouluilla syyskuussa. Koulun oma opetuksen kehittämishanke on Mediaani – mediapainotteinen kuvataidekoulu.

Heti syyskuussa on Rovaniemi-viikko ja taiteiden yö 9.9.201 – jolloin koululla on mukavia työpajoja klo 13 -16.

Lisää tiedotteita tulee pian ja laitamme vanhemmille sähköpostiin aina tärkeä tapahtumat.  Jollet saa sähköposteja, meillä saattaa olla väärä s-postiosoite.

Ota silloin meihin yhteyttä mielellään s-postilla. Muutenkin meidät tavoittaa helpoiten s-postilla, joka on muotoa etunimi.sukunimi@rovaniemi.fi

 

ps. meillä on vielä muutamia vapaita oppilaspaikkoja, tiedustelut sähköpostilla.

 

Värikästä syksyn aloitusta kaikille!

 

 

******************************************************************

 

 

kierratama.jpg

 

 

 

 

******************************************************************

Taidepolku17-18 iso.jpg

******************************************************************

 

Ihan taiteessa syksy 2017 kuvalla.docx

 

 

******************************************

 

 

Facebook Rovaniemen kuvataidekoulu

 

Katso myös kuvia koulun juhlavuodelta www.kuvisasema.blogspot.com

 

tai oppilaiden tekemiä elokuvia https://vimeo.com/user18290295

 

Kouluun ilmoittautumislomake löytyy kohdasta Lomakkeita

 


******************************************************************

 

 

 

 

Kesäkurssille voi ilmoittautua vaikka ei olisi koulun oppilas!

 

Tervetuloa mukaan!

 

******************************************************************

 

 

purkissajulistepieni.jpg

 

 

******************************************************************

 

Kuvataidekoulun ensimmäinen kevään näyttely on auennut Lapin musiikkiopistolla.

Näyttelyssä on perusopetusoppilaiden ja torstain 6 - vuotiaiden ryhmien teoksia.

Näyttely on musiikkiopiston alakerrassa ja yläkertaan johtavan portaikon käytävässä. Se on avoinna arkisin 8-20.

AURINKO NÄKYVISSÄ

 

Kippuralla-juliste (002).jpg

 

Seuraava näyttely esittelee loput perusopetusryhmät ja toisen 6 v. ryhmän ja aukeaa tämän näyttelyn jälkeen.

 

************************************************************************************

 

 

Kuvataidekoulun kevätlukukausi on alkanut ja opetus jatkuu lukujärjestyksen mukaisesti.

Mahdollisista ryhmien vaihdosta ja peruutuksista olkaa yhteydessä opettajiin.

Muistutamme, että oppilaspaikka tulee perua joko kirjeellä tai sähköpostilla viimeistään tammikuun loppuun mennessä.

Mikäli peruminen tulee myöhemmin, niin lukukausimaksu tulee maksaa.  

 

Keväällä on tulossa useita näyttelyjä ja muuta kivaa. Tiedotamme niistä pian.

 

Koulumme on mukana SUOMI100 juhlissa, teemme yhteistyössä muiden rovaniemeläisten taiteenperusopetuskoulujen kanssa elokuvaa. Meidän osamme julkaistaan kesäkuun alussa.  

Elokuva on osa taiteen perusopetusliiton SUOMI100 – hanketta. Kaikki elokuvat julkaistaan osoitteessa www.suomikalenteri.fi 

Ensimmäinen osa eli tammikuu on jo julkaistu ja sivuilta pääsette sen näkemään sekä saatte hankkeesta lisätietoa, joten kurkatkaapa sinne!

 

Hyvää kevättalven alkua kaikille

 

*************************************************************************************************************************

 

ROVANIEMEN KUVATAIDEKOULU on muuttanut!

Uusi osoite on Siljotie 2 B, 3 krs.

Puhelinnumerot säilyvät samoina.

 

************************************************************************************

 

kuvataidekoulu_ilmokuva.jpg

 

**************************************************

 

 

 JOULUKORTTI2015p.jpg

 

 

 

 

 

kutsu25pieni.jpg 

 

KAVERIKUVIS

pieni-kaverikuvis-juliste.jpg

 

 

 

 

 

kuviskoulu_julisteweb.jpg

 

 

pikkusiti (2).JPG

 


 

Joulu 2013.JPG

 

*******************************************

 


valovoittaapimeän.JPGhttp://lappi.menoinfo.fi/rovaniemi/tapahtumat/valo-voittaa-pimean/360441 

***************************************

vanhempainilta 08 05 2013.JPG

 

*******************************************


joulu2012.JPG


********************************

TIEDOTUSASIAT – PYYDÄMME VANHEMPIA HUOMIOIMAAN TÄMÄN TIEDOTTEEN
* oppilailla on oltava TYÖTAKKI sekä tossut tai sisäkengät, ne voi säilyttää koululla
* opetustunnit alkavat ja päättyvät TÄSMÄLLISESTI – lapsi voi tulla koululle 15 min. ennen tunnin alkua, ei aiemmin (ellei asiaa erikseen ole sovittu)* mikäli oppilaan nouto viivästyy, on opettajalle ilmoitettava asiasta.
* normaalista lukujärjestyksestä poikkeavasta ohjelmasta - retkistä ja tuntien siirrosta - kuvataidekoululla tiedotetaan aina sähköpostilla tai tekstiviestillä kotiin
* koululle voi aina ottaa yhteyttä, mikäli on kysyttävää tai ilmoitettavaa asiaa - sähköposti on hyvä, opet eivät vastaa oppituntien aikana puheluihin
* lukuvuoden teemana on SITI (kotikaupunki) ja teemme yhteistyötä mm. muiden kuvataidekoulujen kanssa nyky- ja kaupunkitaiteen merkeissä. Teeman aikana paneudumme erityisesti valokuvaan ja tietenkin kaupunki- ja tilataiteeseen. Koulun piha-alue tulee olemaan koko vuoden näyttelykäytössä.


********************************